Škola smyku

Škola smyku je velmi důležitá, naučte se zvládat krizové situace s naprostým přehledem

Kurz bezpečné jízdy, který vám ukáže, jaké riziko na vás může čekat během deště, mlhy a sněhu. Tedy jinak řečeno problémů, které nás nemusí nutně provázet jen během podzimních a zimních měsíců, ale třeba i na začátku jara. Autodrom Brno nebo autodrom Most nabízí špičkové podmínky, na kterých se budete učit s těmi nejlepšími. Platí přeci, že žádný učený z nebe nespadl, na tuzemských silničních komunikacích dokonce dvojnásob! Škola smyku proto není vůbec od věci…

Na stránkách www.smykem.cz najdete kompletní přehled autodromů v České republice.

Dopravní nehody si nevybírají, zkušený řidič jim ale dokáže dobře vzdorovat

Někdy stačí jen málo a auto dostane smyk, který může skončit opravdu katastrofálně. Pokud dostane zadní náprava jen malý direkt, řidič může zpanikařit a unáhlit se ve svém dalším rozhodování. Bouračka s ošklivými následky bohužel číhá už za dveřmi. Díky škole driftu se ale naučíte vzdorovat krizovým situacím a vybruslíte ze všeho doslova beze ztráty kytičky.

Škola smyku se sestává z vlastní praktické a teoretické části, její cena rozhodně není tak vysoká, abyste si ji nemohli dovolit. V teoretické části, která trvá podle potřeby jednu až dvě hodiny, se studentům promítne několik krátkých filmů a připomenou se základy fyziky. Pokud jste měli z fyziky čtyřku, je třeba dávat dobrý pozor – tady se hodnotí praktické využití znalostí, a ne maturitní vysvědčení. Škola smyku Brno je přeci hlavně o tom, aby vám pomohla stát se lepším řidičem, nikdo vám nebude psát červené puntíky a hrozit propadnutím! Říkají vám něco reakční dráhy nebo vliv nákladu v kufru na jízdní vlastnosti osobního auta? Všechno hraje svou roli a někdy jde i o zdraví, nezdráhejte se dobře připravit. Vždyť nenadálé situace nechodí po horách, ale po lidech.

Po absolvování teoretické části se přistoupí k praktickému výcviku, ten trvá nejméně tři hodiny, opět podle potřeby. Škola smyku Most naučí jezdit v horších klimatických podmínkách. Extrémní situace je lepší nacvičit, poté vám jen sepne vzpomínka a rázem vše bravurně zvládnete. A nezapomeňte na základní premisu – těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Možná se napoprvé zaleknete, možná nepůjde vše podle představ, ale ve škole smyku se zkušenými lektory je to opravdu jen a jen trénink. Navíc, proč vše nepojmout jako malou show? Vezměte s sebou i celou rodinu, zvláště syn se jistě pokochá jízdními vlastnostmi řady různých vozů a bude jejich řidičům fandit, aby vše v pořádku zvládli.

Sdílejte příspěvek...